Home Biografie Muziek Video Foto Agenda Contact
E-mail Facebook YouTube

Copyright © 2018. All Rights Reserved

Instagram

In het voormalige Café Dekker te Nieuw Bergen, daarna De 3 Rheeën en thans D’n Engel geheten, liggen de fundamenten van Sold. Een gezamenlijke voorliefde voor bluesrock is de kracht die Jan-Willem, Fred en Gunnar (die de band in 2003 verlaat) doet besluiten hun gedeelde passie samen te bundelen. Drummer Ruud, voormalig collega van Jan-Willem bij de band Use No Hooks, vormde al spoedig de basis van de ritmesectie. Na de toevoeging van bassist Joris is de formatie helemaal rond.

Onder de naam U-turn wordt er in enkele maanden tijd gerepeteerd voor een avondvullend bluesrock programma zodat een koude decemberavond in het jaar 2000 het fraaie decor voor de vuurdoop vormt: het spetterende debuutoptreden dat plaatsvindt in een bomvol en dampend Café Dekker.

De ambities van de band reiken duidelijk verder dan enkel het spelen van covers. Deze dadendrang wordt onderstreept door de teksten en muziek die geschreven worden door zanger Fred Fransen. Definitieve arrangementen voor de geschreven nummers worden samen met de andere bandleden tijdens de oefensessies gevonden.

Na een aantal optredens ontstaat het idee om een mix van eigen nummers en covers uit te brengen op CD; op 15 oktober 2002 vinden derhalve deze opnames plaats in het bijzijn van publiek. Tegelijk met het uitbrengen van dit demoalbum werd de nieuwe fase in het bestaan van de band ingeluid met een naamswijziging naar >Sold<.

In 2005 viert de band haar eerste lustrum. Dit wordt gevierd met het uitbrengen van het album “For Sale”. Op dit album staan de beste nummers uit het eigen werk en is een must voor de muziekliefhebber, >SOLD< laat zich hier van haar bekende rockende zijde zien, maar schuwt ook ingetogen nummers niet. In 2009 wordt het album “People Talking” uitgebracht en momenteel wordt gewerkt aan het derde studioalbum waarbij John, die Joris als bassist heeft vervangen in 2011, zich ontpopt als songwriter voor de band. Ook in 2011 wordt Jeroen als vijfde bandlid toegevoegd, de effectenspecialist die zijn momenten kiest om de nummers net ’n niveau hoger te tillen.